Бригаден генерал Валентин Кръстев рапортува на президента за строените редици на представителните роти

Президентът Румен Радев, премиерът Бойко Борисов, патриарх Неофит, официални гости и представителните части на българската армия са тази вечер на площад „Народно събрание” в София. Очаква се небето над парламента да бъде озарено от тържествената заря по случай Освобождението.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Бригаден генерал Валентин Кръстев командва тържествената заря-проверка тази вечер. Той рапортува на президента и Върховен главнокомандващ за строените редици на представителните роти. Президентът Радев прие почетния строй на представителните части на Българската армия, поздрави строените войници на площада и се поклони пред бойните знамена. 

СНИМКИ ОТ ПРАЗНЕНСТВАТА В ЦЯЛАТА СТРАНА ВИЖТЕ ТУК

„Мнозина внушаваха, че глобализацията ще изтрие границите, че глобализираният човек ще надрасне условностите на миналото, историята, паметта, езикът и националната си култура. Днес политиката взема реванш над тази заблуда, затова и дни като днешния са повод за почит, но и повод за единение около историческата истина. Да живее Българи”, заяви президентът Румен Радев по време на речта си.

Стотици граждани са на площада. Те вече чуха имената на загиналите за свободата.

Представителните роти на въоръжените сили ще поднесат цветя пред паметника на Цар Освободител. 

ВСИЧКО ЗА ПРАЗНИКА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.