Задържан е 52-годишен мъж

Незаконен цех за производство на боеприпаси е разкрит при специализирана полицейска операция.  Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Разбиха "цех" за фалшиви документи и банкови карти

В нея са участвали служители от секторите за противодействие на криминалната и икономическата престъпност в ОДМВР- София и колегите им от РУ- Пирдоп. Извършен е обиск на два адреса в Пирдоп и един в с. Чавдар, обитавани от 52- годишен мъж. В мазето на единия имот е открито помещение, пригодено за незаконно производство на боеприпаси и оборудвано със съответните машини за целта. При проверка на друг адрес са намерени 72 ловни трофея- от сръндак, благороден елен, дива коза, муфлон, вълк и елен лопатар, иззети по надлежния ред от служители на Изпълнителна агенция по горите, като на собственика са съставени 11 акта по Закона за лова и опазване на дивеча. Иззети са също така две незаконни нарезни дългоцевни оръжия, шумозаглушител, затвор за огнестрелно оръжие, 1289 боеприпаса различен калибър, 10 бутилки с черен барут и 2600 капсули.

Разкриха незаконна бензиностанция край Угърчин (СНИМКИ)

52-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Действията по разследването продължават под наблюдението на районната прокуратура.

Разкриха нелегална бензиностанция в София

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.