Според информация от арабски телевизии на него е имало между 170 и 250 души

Най-малко 93 души са загинали при потъването на ферибот в река Тигър край северноираксия град Мосул,  където много семейства празнуваха празника на Науръз – източната Нова година. Това съобщава БTA.

По-рано днес Франс прес и "Фигаро цитираха служител на иракското вътрешно министерство, според който "Гражданската отбрана” на страната  е преброила 71 мъртви тела след потъването на плавателния съд. В него са пътували семейства с деца, посещаващи туристически комплекс в Мосул.

Според служител на службите за сигурност в Ирак фериботът е потънал в реката заради претоварване. Според информация от арабски телевизии на него е имало между 170 и 250 души. Пътнците пресичали реката в посока към озеленените паркове, където семействата традиционно правят пикници за Науръз.След силни дъждове през последните дни властите започнаха източване на язовир край Мосул и издадоха предупреждение за опасност край бреговете на Тигър заради драстично повишаване на нивото на водата на реката. Според източника от службите за сигурност това също допринесло за потъването на плавателния  съд.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.