Протестиращите искат мястото да си остане тревна площ или най-много да бъде построен гараж

Протест в столичния квартал „Младост”. Хората са против строежа на жилищна сграда върху зелената площ пред блоковете им.

Протестиращите казват, че на тревната площ пред блоковете им е предвидено да бъде построена високоетажна сграда, както и нова улица, която да минава под прозорците им. По думите им дори имотът да е частен, те искат мястото да си остане тревна площ и най-много да бъде построен гараж. Според тях това пространство не е подходящо за високоетажна сграда, отстоянието от блоковете им е малко, а дърветата на тази площ също са им ценни.

Собствениците на терени в „Горубляне” блокираха „Цариградско шосе” (СНИМКИ)

„Притеснява ни това, че ни отнемат зелените площи, чистия въздух и паркоместата”, казва една от протестиращите – Цветелина.

„Предвидено е да се строи 6 и 8-етажна жилищна сграда. Освен това, общината има частен имот, който е в близост до блока. На него ще се прави паркинг”, заяви Минчо Минчев, един от собствениците на парцела.

От Столична община обясниха, че подробен устройствен план не е одобряван, както и че разрешителни за строеж не са издавани.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.