Полицията е задържала 51 души, опитали се да преминат в блокирания периметър около „Шанз Елизе“

За 19-а поредна събота хиляди демонстранти от движението „жълти жилетки“ изпълниха улиците на Париж, съобщават Ройтерс и БГНЕС.

Протестите срещу кабинета на президента Еманюел Макрон продължават, въпреки че властите разположиха военни на ключови места във френската столица, които да помогнат на полицията в случай на нови безредици.

Снимка:ЕПА/БГНЕС

На протестиращите беше забранено да се съберат на емблематичния булевард „Шанз Елизе“, след като при демонстрациите миналата седмица бяха разграбени луксозни магазини и запалени няколко заведения и банка. Поради тази причина антитерористичното звено „Сентинел“ беше изпратено за подкрепа на органите на реда.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Част от „жълтите жилетки“ се събраха в близост до Айфеловата кула, докато други изпраха няколко алтернативни маршрута за маршовете си, заобикалящи централната част на столицата.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

До обяд в събота полицията е задържала 51 души, опитали се да преминат в блокирания периметър около „Шанз Елизе“. Началникът на полицията Дидие Лалемент заяви, че нарушителите ще бъдат глобени и със 135 евро.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.