Всеки ден три майки в България изоставят децата си по различни причини

В „Ничия земя” Елена Чопакова разказва за жената преди да е майка и за детето преди да е родено. Темата е за абортите. Казано по-меко – прекъсването на бременността.

В последните години у нас се откриха рекорден брой клиники за ин витро процедури и репродуктивно здраве, но сме в челните места по брой аборти в Европа – почти равен с този на ражданията. Всеки ден три майки в България изоставят децата си по различни причини, 30 се подлагат на инвитро процедура и цели 83 правят аборт. По официална статистика.

В „Ничия земя”: Бивша учителка, адвокат и съдия стана таксиметров шофьор

„Абортите не могат да се затворят просто в кутииките на националната или световна статистика. Последното, което са абортите, е медицинска операция. Те са огромна психологическа травма. Всяко отваряне на темата, отваря рана в сърцето на всяка жена. Голяма, туптяща, кървяща рана. И тя, темата,  не е феминистка – защото представете си сблъсъкът между тази жена, която прави аборт и онази, която години наред се опитва да има свое дете. Нищо в тази тема не е черно или бяло”, казва Елена Чопакова

Цялото предаване гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.