Политикът подаде оставка като заместник-министър на енергетиката

„Чист съм пред съвестта си. Никой не е искал оставката ми – това е акт на моето съзнание. Не мога да си позволя след почти 30-годишен трудов стаж някой да хвърля петно върху името ми и върху Министерството на енергетиката”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” Красимир Първанов, който във вторник реши да се оттегли от поста си на заместник-министър на енергетиката в разгара на скандала с имотите на властта. Това се случи, след като стана ясно, че миналата година Първанов е купил жилище в столичния квартал „Изток” на цена от 616 евро на кв.м.

Той поясни, че постигнал ниската цена в личен разговор с фирмата продавач „Артекс”. На срещата бившият вече зам.-министър изтъкнал, че е редовен клиент на компанията, защото това било второто жилище, което купува от нея. Освен това, изтъкнал и някои недостатъци на новата сграда като шумното и доста застроено място, на което се намира.

Нова оставка заради апартаментите (ОБЗОР)

„Още през 2009 г. купих жилище от същата фирма. През 2018 г. отидох и се уговорихме за 650 – 700 евро за груб строеж”, каза Първанов. Той е категоричен, че не се е възползвал от служебното си положение при сключването на сделката. „Няма допирни точки между ресора ми и дейността на фирмата. Как би могъл заместник-министър на енергетиката да помогне на един такъв строител? Никак”, заяви Първанов.

Той не скри учудването си от това, че информация за апартаменти на политиците се вади малко по малко всеки ден, и то в предизборно време. „Смятам, че целта е да се дестабилизира предстоящият европейски вот”, каза Първанов.

Бившият заместник-министър заяви още, че е убеден, че и вторият човек в ГЕРБ Цветан Цветанов „ще вземе най-правилното решение” за това как да постъпи, след като и неговото име бе замесено в скандала.

Целия разговор гледайте във видеото най-горе.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.