Монументът е със светещи очи

Паметник на премиера Бойко Борисов се появи в центъра на София в Деня на шегата. Монументът прекара няколко часа на емблематичната с ремонта си улица "Граф Игнатиев".

Идеята за първоаприлска шега е на скулптора Андрей Врабчев. Паметникът озари площад "Гарибалди" със светещи и мигащи червени очи.

СНИМКИ НА МОНУМЕНТА ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА НИ

От вградена в статуята тонколона се чуваха популярни изказвания на премиера. В дясната ръка на Борисов има ножица, а в лявата - три книги, едната от които е с надпис "БКП". 

Доброто настроение на площада беше съпроводено и от изпълнение на класическия хит от 90-те години на миналия век "Батальонът се строява". 

А след дефилето в центъра, паметникът на Бойко Борисов тръгна към ателието на автора си. За да чуят всички нататък, че каквото правят държавниците сега, е важно и за после, скулпторът Андрей Врабчев изваял Борисов.

Статуята на премиера отдавна била готова, но премиерата му се отложила, защото тогава наближавали избори - да не се разбере грешно. Сега, на 1 април, обаче дошъл моментът. Нищо че идват нови избори.

Борисов прие с усмивка хумористичния си образ и дори сподели публикация на собствения си паметник в социалните мрежи. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.