Ако той не бъде намерен, сумата ще бъде върната в трезора на БНБ

Полицията в София издирва собственика на голяма сума пари. Пачката била загубена и предадена в полицията преди няколко дни. за да си върне парите, обаче собственикът ще трябва да мине сериозен изпит.

Един млад мъж намира пачка с пари в района на  кръстовището между булевардите „Симеоновско шосе и „Г.М. Димитров”, изненадващо не ги задържа, а ги връща в 4-то, за да ги намери собственикът ще трябва да отговори на доста въпроси.

Полицията издирва собствениците на големи суми пари

„Горе-долу каква е сумата, къде са загубени, в плик ли, с ластик ли, пръснати ли са били. този, който много настоява, че са негови да бъде подложен на тест на детектор на лъжата – ще трябва да се съгласи”, заяви Румен Костадинов, директор на IV РУП – София и допълни, че кандидат-собственици на парите вече имало много. „Вече има доста граждани, които искат бърза и лесна печалба. На принципа на тотото и много интересно, всички казват, че са на баба им. На единият бабата е в провинцията. Има и гражданин, който е казал, че са на баба му и са 4 000 лева”, коментира полицейският шеф.

РАЗВРЪЗКА: Намери се собственичката на изгубени пари

А ако полицията не намери истинският собственик на загубените пари, сумата ще бъде върната в трезора на БНБ. Гражданите да бъдат спокойни, полицията няма да се възползва от тях, категорични са от институцията.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.