Според легендите остров Света Анастасия се е появил след изригването на вулкан

От събота започват круизите до едно малко парче обитаема суша в Бургаската акватория - остров Света Анастасия, който според легендите, се е появил след изригването на вулкан. Точно в 10:00 ч. от "Магазия 1" тръгва и първото корабче, което ще докара на острова първите туристи за сезона.

През 2014 г., след основен ремонт, Света Анастасия беше отворен като една изключителна любима за българи и чужденци туристическа дестинация.

ТВОЕТО РОДНО МЯСТО: Бургас - "вечен като морето" (ГАЛЕРИЯ)

"Сцената на амфитеатъра очаква над 300 гости през летните месеци. През юни, юли и август с операта, с драматичния театър "Адриана Будевска" ще кипи живот. Миналата година посрещнахме 41 000 туристи и повече от 300 човека останаха при нас да нощуват в къщата ни за гости", каза в ефира на "Събуди се" управителят на острова Павлив Димитров.

Той обясни, че за Великден се очаква не само хубаво време, но и празничен водосвед в храм "Успение Богородично".

По думите му островът ще разкрива тайните на Черно море, а вълните ще ги пазят. "Посетителите могат да се качат в стаята в музея, където са изложени корабите от дъното на Черно море, както и да видят съкровищата от морското дъно", допълва Димитров.

Още по темата гледайте във видеото.   

Репортер: Цеца Алексова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.