Градът предлага история и култура през деня, неспирно забавление вечер, и то на разумни цени

Все по-често центърът на София гъмжи от чужденци. Потокът от туристи към столицата ни се увеличи няколко пъти, след като нискотарифни авиокпомпании пуснаха линии до тук. 

София – най-големият български град, предлага история и култура през деня, неспирно забавление вечер, и то на разумни цени. Точно тази комбинация привлича все повече туристи.

Комунистическото минало на страната ни също привлича чужденците. Малко известен факт е, че до 1991 г. на мястото на емблематичната за града статуя "Света София" се е издигал огромен постамент на Владимир Ленин. 

РАСТЕ, НО НЕ СТАРЕЕ: Европейският облик на София - вчера и днес

За да видим нашата столица през очите на чужденците, екип на "Събуди се" тръгна на обиколка с тях из града. Запозна се с Флавио и Бейли от Израел, които споделят, че се чувстват отлично в България. Заедно с Лу Лу и Пол Чен от Америка пък екипът на NOVA разгледа разкопките на античния град Сердика. Двамата имат не само прекрасни впечатления от столицата ни, но най-вече се радват на спокойния начин на живот, който им предлага София.

Не всички туристи обаче са на мнение, че в града е евтино. Надя от Босна и семейството й са на дълго пътуване с личния си автомобил. Тръгнали са към Истанбул. На път за крайната си дестинация, решават да останат за няколко дни в България. Посещават Пловдив и София и споделят, че цените за тях не са чак толкова ниски.

При всички случаи факт е, че интересът към София расте. А според световна туристическа класация градът ни се нарежда в топ 20 на местата, които трябва да се видят преди да са се превърнали в известни дестинации.

Стажант-репортер: Никол Панчева

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.