Пред камерата на NOVA застана и съпругата на пребития военен

 Недоволство във Войводиново заради условните присъди на двамата братя от ромската махала, които на Йордановден пребиха военнослужещия Валентин Димов. Над 50 жители на селото се събраха снощи на протест. Пред камерата на NOVA застана и съпругата на пребития военен. Хората от селото заявиха, че не искат нападателите да се връщат обратно във Войводиново.

За първи път семейството на пребития рейнджър коментира присъдите на двамата братя от ромската махала. Съпругата на пострадалия командос заяви, че условните наказания са неадекватни  за извършеното престъпление.„Казах ви, аз съм без думи. То нямам думи да кометирам. То е достатъчно изчерпателно”, обясни Атанаска Димова, съпруга на пребития военнослужещ. А съпругът й с всеки изминал ден се чувства по-добре.

Условни присъди за братята, пребили командоса във Войводиново

Теодора Господинова е жената, която е основният свидетел на нападението над рейнджъра. Не е била призована  да се яви и на делото. „Аз присъствах на такъв жесток, такъв брутален побой, зверски, нечовешки побой. Бой, от който го убиваха. Убиваха го. Не го биеха това момче и тази присъда е просто гавра с трагедията на това момче, защото той никога няма да е това, което е. Нито като здраве, ако щете живота му, ако щете професията му, ако щете съдбата му”, коментира тя.

Жителите на Войводиново, които се събраха на протеста, поискаха съдът да отмени условните присъди на двамата братя и делото да се гледа отново. 17-годишният Борис и брат му Асен сключиха споразумение с прокуратурата и признаха изцяло вината си. За това получиха по-леки наказания и излязоха на свобода.

НАПРЕЖЕНИЕ ВЪВ ВОЙВОДИНОВО: Протест и двама арестувани за побоя над военен (ОБЗОР)

Жители на селото твърдят, че бившите обитатели на махалата се връщат там, за да крадат. „Ами крадат си  един от друг от имотите. "Единият краде от другия прозорците и вратите, после викат това ми изчезнало, онова ми изчезнало”, коментира Димитър Цанчев.

Кметът на селото призна, че е имало нови опити част от изселените семейства да се върнат обратно по къщите си в махалата. Хората от Войводиново не скриха и възмущението си, че делата за бутането на незаконните къщи в махалата все още се точат в съда.  Така за 17-те оцелели  постройки втори месец няма решение на съда за тяхното премахване.

Задържаните за побоя във Войводиново остават в ареста (ВИДЕО+СНИМКИ)

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.