Заподозрените за нападението са задържани за 72 часа

Двама души са задържани за побоя над военен в пловдивското село Войводиново, съобщиха от прокуратурата. Те са в ареста за 72 часа. Предстои държавното обвинение да поиска постоянното им задържане.

Полицията е иззела видеозаписи от момента на атаката. На тях обаче не се вижда кой е започнал свадата, а версиите на нападателите и на пострадалия за това какво всъщност се е случило се различават. Открити са и ключови свидетели.

Каракачанов: Всички постройки в ромската махала във Войводиново са незаконни (ВИДЕО)

Ако бъдат признати за виновни, задържаните ги грозят до 10 години затвор. Единият обаче е непълнолетен и може да се размине само с три. 

А местните хора излязоха на протест за втора поредна вечер с искане за събарянето на незаконните постройки в ромската махала на селото. Тежко въоръжени униформени охраняват протеста, за да не се стига до ескалация на напрежението. Жителите на махалата пък временно напуснаха домовете си.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов посети селото и заяви, че всички къщи в махалата са незаконни и трябва да бъдат премахнати. Десетки хора се водели живеещи на един адрес. Имало и местно енерго - една къща снабдява цялата махала.

За да се разрешат проблемите, вицепремиерът Каракачанов настоява за законодателни промени. Една от тях е социалните помощи да се обвържат с образованието.

Още по темата гледайте във видеоматериалите.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.