Подобна кражба не се случва за първи път

Камери заснеха как мъж краде кутия с дарения за онкоболна жена в Перник, а подобна кражба не се случва за първи път. Единственият човек, видял обирджията, е продавачката в магазина. Той обаче бил подготвен. „Успяла е да види едно лице с маска с тъмни, слънчеви очила, с ръкавици. На записа се вижда как с два скока успява да грабне кутията", казва собственикът на търговския обект Венцислав Михов.

Видеоклипът е публикуван в социалните мрежи от сина на Венцислав – Румен. „Исках да го обявя публично, да видят хората сред какви нечовеци живеем”, казва той.

Съседи и охранителни камери дебнат крадци на цветя в Перник

Колко пари е имало в кутията – не се знае. Сумите били символични – „стотинките на хората от ресто”.

Това не е първата кражба на кутия с дарения от този магазин. „Предпоследният случай, тогава събирахме за едно момченце, съученик на сина ми, Бог да го прости детето, не успя да дочака лечението. Тогава доста сериозна сума имаше в кутията, откраднаха я”, допълни Михов.

Жалби в полицията и за двете кражби собствениците на магазина не са подавали. Надяват се обаче, след като покажат кадрите в ефир, кражбите да спрат. Въпреки двата обира, те са категорични, че ще продължават да помагат. На касата вече има нова кутия за дарения. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.