Оповести за нов луксозен имот на министъра на туризма

Валери Симеонов с нов фронт срещу  министър от кабинета „Борисов 3”. По думите на Симеонов той живеел под наем в луксозна къща в Бистрица. Без обаче да декларира това. „Имот 2,5 дка. Със застроена луксозна къща, на три етажа, имот, в който дълго време живее съответният министър със семейството си. Трябва все пак обществеността да знае на кого е този имот, ако излезе този имот, че е собственост на някоя групировка”, коментира Симеонов.

Няколко часа по-късно, мистериозният министър,чието име Симеонов не спомена, сам излезе на политическата сцена, за да цитирам - отговори на внушенията на един бивш вицепремиер. „Живея в апартамента, който е описан ясно в моята декларация.  Да, разпространяват се снимки в социалните мрежи, на къща където съм била на гости. Къщата е собственост на родителите на моя съпруг, от 2006г., много преди дори да го видя на снимка”, обясни Николина Ангелкова.

Симеонов: Действащ министър живее в недеклариран имот

А от Брюксел премиерът Борисов отговори на вчерашното изказване на Валери Симеонов, че когато министър -председателят иска оставки, в един момент ще се стигне до въпроса за неговата оставка.  „Кой ли не се упражнява по тази тема.  Аз от 6-7 кандидати  за министри зам.-министри, в момента, в който се спра на него на другия ден пристига и вика ти знаеш ли, че майка ми кака ми, снаха ми , е направила сделка и дали няма да се разгледа по оня начин”, коментира Борисов.

Междувременно продължава проверката на имотите на самия Валери Симеонов. В сигнала срещу него се твърди, че  СКАТ" ООД, управлявана от Валери Симеонов е купила 875 кв.м. общински имот за над 850 хиляди. Председател на комисията по общинска собственост  Бургас в този момент бил Стоян Иванов, който към този момент е и в управата на телевизията на Симеонов. „Аз за тази сделка не съм гласувал. Формално нямам интерес от тая сделка, ама все пак симеонов ми праща заплатата и аз и да не ме беше молил симеонов нямаше да гласувам, ама той ме помоли и аз не гласувах”, обясни Иванов.

Симеонов: Купих земя на цена, по-висока от пазарната

А за имота на „СКАТ” в Златоград, Симеонов категорично отрече да има незаконно строителство. Обектът се оказва в полезрението на  строителния надзор още през 2012 г. Върховният административен съд потвърждава решение на РДНСК да бъде премахната „надстройка” на 2 етажа към съществуваща тераса. В сигнала до прокуратурата сега пише, че са изградени незаконни постройки – басейн и ресторант. Симеонов обаче е категоричен, че такива няма.

И още един елемент от сделката за хотела. В един и същи ден фирмата-собственик продава имота на физическо лице, а то веднага го препродава за същата сума на "СКАТ ТВ" ООД. Симеонов обясни, че това било бизнес стратегия. „Просто защото 2008 година аз имах популярност в Златоград . Там бях доста известен като собственика на телевизия СКАТ. Ако бях се появил явил да купя директно, цената нямаше да е тази”, обясни лидерът на НФСБ.

Посредник при сделката са Гергана Микова и съпругът. Впоследствие Микова става областен управител на Стара Загора, издигната от НФСБ. Днес Микова отказа коментар, като заяви, че ще дава обяснение само пред компетентните институции.

Проверяват Валери Симеонов за имоти на занижени цени

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.