Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалвана

Седем лица са осъдени по обвинение за участие в група за данъчни измами, ощетила бюджета с 2 779 186 лева, съобщиха от Спецпрокуратурата.

Две ефективни и пет условни присъди наложи Специализираният наказателен съд . Съдът уважи в пълен размер гражданския иск на министъра на финансите в размер на 2 779 186 лева спрямо ръководителя на групата, извършил данъчните престъпления.

Украинец с условна присъда след шофиране с 3,12 промила

Седем години лишаване от свобода наложи съдът за организатора на групата Пламен И. Тригодишна ефективна присъда определи за участника в групата Георги Г. Останалите членове на престъпното сдружение са осъдени на различни срокове "Лишаване от свобода" с отлагане на изпълнението.

Групата бе неутрализирана на 14 октомври 2014 г. Тя е действала в продължение на 11 месеца - от септември 2013 г. Участниците организирали внос на месо в страната от името на дружества, регистрирани на малоимотни лица, и избягвали установяването и плащането на ДДС чрез продажба на вносната стока без документи или чрез минимизиране на данъчните задължения с включване на фактури за нереални доставки в дневниците за продажби на контролираните дружества.

Оставиха в ареста тримата мъже, пребили продавач в Габрово (ВИДЕО+СНИМКИ)

Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалвана и протестирана пред Апелативния специализиран наказателен съд.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.