Преди няколко месеца ми казаха, че обикалят с папки за мен медии и ми готвят нова атака, заявява бившият зам.-икономически министър

„Днес депозирах своята оставка като заместник-министър на икономиката. Едно закъсняло действие, което трябваше да направя още преди година, когато името ми се забърка в измислени скандали, защото пречех на някой да заема поста министър на транспорта. Още тогава трябваше да си дам сметка, че в такава ситуация е много, много трудно да работиш”. Това написа във Facebook вече бившият зам.-министър на икономиката Александър Манолев.

Зам.-министърът на икономиката Александър Манолев подаде оставка

Той се оттегля от поста, след като прокуратурата започна да го проверява. А поводът е медийна публикация, според която, Манолев се е възползвал от европари, за да построи вила с минерален басейн, която вместо за туризъм, се ползвала от семейството му.

„Преди няколко месеца ми казаха, че обикалят с папки за мен медии и ми готвят нова атака. Подминах го – след всичко, което се опитаха да причинят на семейството ми си мислех, че няма с какво да ме изненадат. Но отново надскочиха себе си. Възпитавали са ме да се боря и да не се предавам. Но искам това да е за неща, които съм направил или в които съм се провалил. Да защитавам работата си, решенията си, позициите си. А не да се обясняваш дали някога си познавал някого, дали притежаваш нещо, дали си честен, дали си почтен… Неща, които цял живот съм вярвал, че се показват с действия, а не се обясняват на думи”, пише още Манолев.

„Народът е казал – да те поставят в ситуация да обясняваш, че нямаш сестра.

Стига толкова.

Който иска факти и документи – ще му ги предоставя. За останалите – да вярват на каквото и на когото искат. Ловът на вещици придоби плашещи размери. И вече не става дума за мен, а за семейството ми. В тази ситуация аз ще съм този, който ще направи крачка назад”, пише Александър Манолев.

По-надолу той обяснява, че държавата е постигнала много в икономически план последните 10 години и призовава да не се допуска политическа криза. Манолев пожелава успех на колегите си от ГЕРБ и коалиционните партньори и благодари на премиера за доверието.

„За финал ще използвам терминологията на тези, които писаха за мен – колеги, пиша „есе“ до съда, защото изнесохте много зле скалъпени обвинения и предстои да се видим в заседателната зала”, пише Манолев.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.