Прокуратурата го проверява за злоупотреби с евросредства

Седма поред оставка заради имотните скандали във властта. Заместник-министърът на икономиката Александър Манолев се оттегля от поста, след като прокуратурата започна да го проверява. Оставката беше приета от премиера Бойко Борисов.

Поводът за проверката на прокуратурата е медийна публикация, според която, Манолев се е възползвал от европари, за да построи вила с минерален басейн, която вместо за туризъм, се ползвала от семейството му.

Според медийни публикации заместник-министърът на икономиката Александър Манолев е собственик на парцел, върху който е построена „къща за гости”. Обектът е финансиран с 380 000 лв. по европейски проект.  Проверка на място показва, че гости в еврокъщата днес нямаше.

Прокуратурата проверява зам.-министъра на икономиката за злоупотреби с евросредства

Парите по проекта са одобрени от Държавен фонд „Земеделие". Тогава начело е сегашният земеделски министър Румен Порожанов. От ведомството уточниха за NOVA, че всяка седмица Порожанов е подписвал много проекти и няма как да е знаел каквито и да е било  подробности.

На място хората разказват, че не знаят много за имота и неговите собственици.

Справка в Имотния регистър показва, че Манолев има имот в същата местност.

Върховна касационна прокуратура вече започна проверка. А Манолев напусна министерството.  В мотивите изтъква, че е солидарен с колегите си по оставка.

 „Сигурен съм, че в документите няма нищо срещу мен, но не мога да подложа семейството си отново на това. Благодаря за доверието. Решението ми е лично“, допълва още Александър Манолев.

Само преди 7 месеца  Манолев трябваше да стане министър на транспорта, но името му отново се замеси в скандал и той отказа назначението.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.