В събота до обяд времето ще е слънчево

В събота до обяд времето ще е слънчево. По-късно от запад на изток облачността ще се увеличи. В следобедните часове и през нощта срещу Великден очакваме превалявания с гръмотевични бури, по-значителни в западната половина на страната. Има условия за падане на градушки. За 14 области на страната е обявен жълт код за интензивни валежи, гръмотевични бури и възможни градушки.

В събота до обяд времето ще е слънчево. По-късно от запад на изток облачността ще се увеличи. В следобедните часове и през нощта срещу Великден очакваме превалявания с гръмотевични бури, по-значителни в западната половина на страната. Има условия за падане на градушки. За 16 области на страната е обявен жълт код за интензивни валежи, гръмотевични бури и възможни градушки.

 

Tова се отразява на чистотата на атмосферата, измерена от станциите на ИАОС. Във Видин, Благоевград, Плевен, Перник, Смолян и София се отчитат стойности на фините прахови частици над нормите. Дори и станцията на Копитото във Витоша отчита запрашаване над допустимото. Очакваме в понеделник въздухът над цялата страна да се поизчисти.

Какво ще е времето около Великден и Гергьовден?

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес