Вижте историята на Полина Галинова, която спечели множество титли по кикбокс

Да си тийнейджър не е лесно. Да си шампион – също. Но да си шампион и тийнейджър – това е вече сложна задача. Но не и за една гимназистка от Шумен. Наред с оценките в училище, Полина Галинова печели и титли по кикбокс.  

„Преди съм тренирала доста други спортове – лека атлетика, хандбал, волейбол. Не беше моето и дойдох в залата с момчетата. Това е доста мъжки спорт. Спортната ми кариера не започна много добре. Първите ми 3 състезания са все с 2-ри места и на 4-тото, в Шумен, взех първото място след 2 победи“, каза Полина.

Когато идва в залата тя е едва на 9 години. От начало с нея се занимава баща й – Галин Методиев, който в момента е част от треньорския екип на националния отбор. 

„На 7-8 години беше в залата, но не ме слушаше. Затова я оставих да обиколи света, да пробва други спортове, после си я взех при мен. Тя разбра, че с всяка една тренировка и всеки мач трябва да е по-сериозна и отговорна. Самият спорт, самите състезания и самата подготовка й се отразиха добре“, сподели баща й.

Как Нургюл Салимова стана Гросмайстор по шах?

Той е категоричен, че тренировките те учат да си човек. Сподели още, че не е лесно да си треньор по кикбокс на дъщеря си. 

Засилката за Поли обаче минава през спаринг с доста сериозни партньори. Често те са по-големи. Под ударите й попада дори 110-килограмовият Пламен Борисов, който има световна титла по муай-тай. А в успехите на дамите, в този иначе мъжки спорт, Поли вижда и една изключително женска черта. 

„Има я женската злоба и това оказва голяма роля. Когато излезеш на ринга, друго си е да се сбият 2 жени. Женските мачове са по-атрактивни“, каза още Полина.

Приятелите и съучениците на Поли са горди и се радват на успехите й. А бъдещето на шампионката е свързано отново със спорт и с … психология, тъй като е приета тази специалност във Варна.

Въпреки всичко тя няма да изостави кикбокса. А преди началото на учебната година на Поли й предстои държавно първенство.

Репортер: Деян Герговски

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.