Това заяви в предаването "Плюс-Минус. Коментарът след новините" водачът на листата за евровота проф. Боян Дуранкев

Ние сме категорично против  влизането на България в Шенген и в еврозоната. Първо сме против влизането в Шенген, защото по регистрация всички мигранти може да бъдат върнати в  страната, в която са регистрирани за първи път. Това за България не е изгодно". Това заяви в предаването "Плюс-Минус. Коментарът след новините" водачът на листата за евровота на "Коалиция за България" проф. Боян Дуранкев.   

АБВ: „Коалиция за България” не е била никога марка на БСП

Той допълни, че коалицията ще настоява за балансирано развитие на държавите в ЕС. "Първото нещо, което ние ще настояваме, и което ще прокараме в Европейския парламент, е т.нар. „балансирано развитие на страните”. Това заяви в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините водачът на листата за евровота на „Коалиция за България” проф. Боян Дуранкев.

Румен Петков: Спорът за името „Коалиция за България” е измислен

Според него ефективното усвояване на еврофондовете ще позволи икономически растеж между 6 и 7%.  По думите му, в момента България има какво да догонва, защото в момента по брутен вътрешен продукт на човек от населението сме под средното ниво в света. „EС няма  интерес да  обявява една страна за лош пример – а това е България”, категоричен бе проф. Дуранкев.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.