Не пропускайте началото на вълнуващия разказ на 11 май от 20.00 ч.

Тази събота зрителите на NOVA ще станат свидетели на невероятните приключения на момче и величествено създание в телевизионната премиера на филма „Драконът, моят приятел“. Режисьор на продукцията е Дейвид Лауъри, а основните образи пресъздават актьорите Брайс Далас Хауърд, Оукс Фегли, Уес Бентли, Карл Ърбан, Оона Лорънс и носителят на „Оскар“ Робърт Редфорд.

Приключенската история представя възрастния дърводелец господин Мийчмън (Робърт Редфорд), който очарова децата с историите си за дракон, живеещ навътре в гората край океана. За неговата 11-годишна дъщеря Натали Грейс тези истории са просто митове, докато не среща малкия Пийт. Той е загубил родителите си в автомобилна катастрофа и живее в гората с…огромен зелен дракон на име Елиът. Натали, господин Мийчмън и приятели ще се опитат да разберат откъде идва храбрият Пийт, къде е домът му и каква е истината за зеленото и невероятно създание.

Филмът „Драконът, моят приятел“ е жив прочит, преосмислящ оригиналния анимационен филм на Дисни от 1977 г. Младият актьор Оукс Фегли получава окончателно ролята на Пийт още от четвъртото прослушване, като по-късно сам изпълнява всички каскади. Сред любопитните факти за продукцията е, че на втория ден от снимките на терен Робърт Редфорд забелязва изоставен кон и на мига решава да се погрижи за него.

Не пропускайте телевизионната премиера на вълшебния разказ „Драконът, моят приятел“ тази събота от 20.00 ч. по NOVA