Началото на събитието е в 22.00 ч. българско време

Тази вечер в пленарната зала на Европейския парламент /ЕП/ в Брюксел ще се състои дебат с кандидатите за председател на следващата Европейска комисия. Началото на събитието е в 22.00 ч. българско време, се отбелязва в съобщение на ЕП.

Това ще бъде единственият дебат, където се срещат водещите кандидати - Нико Куе от Европейската левица; Ска Келер от Европейската зелена партия; Ян Захрадил от Алианса на европейските консерватори и реформатори; Маргрете Вестагер от Алианса на либералите и демократите; Манфред Вебер от Европейската народна партия; Франс Тимерманс от Партията на европейските социалисти.

Bloomberg: Кристалина Георгиева се очертава като сериозен претендент за председател на ЕК

Евровизия има редакционна отговорност за дебата, насочен към въпросите на заетостта, миграцията, сигурността, популизма, измененията в околната среда и ролята на ЕС по света. Предаването ще водят трима журналисти, определени от Евровизия - Емили Нгуен (Франция), Маркус Прейс (Германия) и Анастина Хейкила (Финландия). Пленарната зала на ЕП ще бъде превърната в телевизионно студио и дебатът ще бъде предаван на живо с превод на 23 езика, включително жестомимичен. 

Дебатът можете да гледате на живо след 22 часа на nova.bg.
 

Кристалина Георгиева: България с най-ниска безработица от началото на финансовата кризa

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.