Историята в предаването тази събота от 18.00 ч. по NOVА

Тази събота, 25 май, в „Ничия земя“ Елена Чопакова ни представя една по-нетрадиционната криминална дейност, маскирана като щастливо събитие - в рамките на месец бяха задържани и привлечени към наказателна отговорност хора, които са организирали фиктивни бракове между българки от махалите и чужденци от Южна Азия. Едните имат нужда от лесни пари, а другите от европейско гражданство.

Елена е в град Рила и разказва историята на малките булки Светла, Жана и Емилия от махалата. Те живеят бедно, почти неграмотни са, нямат работа, но имат много деца, които носят в повечето случаи имената не на своя баща. Те трите имат общо един смартфон, който наричат игрофон, едната може да брои до 100, но всички са ходили в чужбина. Преди три години малките булки заминават за Кипър моми и уж, за да работят, а се връщат женени и отпочинали. Това обаче не е най-щастлива история, която могат да разкажат за живота си. Семейният живот от разстояние е трудна задача, особено когато си женен за човек, когото си видял веднъж в живота си и никога повече няма да видиш. Съпрузите от Индия и Бангладеш са фиктивни и не са виждали Рила даже на картичка. Бракът започва да се пропуква не заради несходство в характерите, а заради спрени социални помощи.

Тази история има различни нюанси - комичен, драматичен и юридически. Възможно ли е тези наивни жени да се справят със ситуацията, в която сами са се вкарали, ще разберете в предаването „Ничия земя” в събота от 18.00 ч. по NOVA. Не го пропускайте!