Хората искат ремонт на отсечката

Близо 150 души се включиха в днешния протест със затваряне на пътя Пещера-Батак., предаде Дарик Нюз

Недоволните имат само едно искане - да бъде направен основен ремонт на отклонението от този път към село Нова махала и местността Вълча поляна, който от 20-25 години се поправя само с изкърпване.

Проявата започна в 15:00 часа, премина мирно и без проблеми. Участниците в митинга-шествие имаха пълната подкрепа от полицията, която спря автомобилите и в двете посоки, за да се избегнат инциденти.

Нов протест в Кърнаре, местните блокираха пътя София - Бургас

Блокадата продължи по-малко от планираното - около 40 минути вместо 2 часа. Решението бе взето от една страна заради обилния валеж. От друга - защото блокадата доведе до огромни колони от автомобили, а протестиращите прецениха, че не е добре да създават неприятности на хора, които нямат вина за лошото състояние на трасето.

Втори ден напрежение и протести в Кърнаре

 „Важното е да ни чуят медиите, а оттам - и хората, от които зависи да вземат решение по поставения от нас проблем“, коментира един от инициаторите - Вайдин Дупаилов.Организаторите решиха още да отменят втората си демонстрация, планирана за утре, от уважение към Деня на детето. Следващата блокада на пътя предстои на 4 юни.

Източник: dariknews.bg

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.