"Не виждам никакви шансове за предоговаряне на пакета", заяви Михаел Рот

Германския министър по въпросите на Европейския съюз Михаел Рот изключва нова сделка за Brexit. Подалата оставка като премиер на Великобритания Тереза Мей договори споразумение за оттегляне на Великобритания с ЕС след месеци на трудни преговори, но собствените й депутати отказаха да я подкрепят няколко пъти.

Мей ще се отдаде на готвене и крикет, след като се оттегли от премиерския пост

"Не виждам никакви шансове за предоговаряне на пакета, споразумението за оттегляне е споразумение за оттегляне и аз не виждам никакво желание да започнат нови преговори в рамките на Европейския съюз," каза Рот преди редовната среща с колегите си от ЕС в Люксембург.

Миналата седмица той каза, че не вижда "никакво желание за подновяване на преговорите с Великобритания от самото начало” и призова кандидатите, които искат да заемат длъжността на Тереза Мей като премиер и лидер на торите, да имат предвид това по време на вътрешнопартийната си кампания.

Ключови дати за бъдещия британски премиер до Brexit

След като не е успяла да постигне споразумение чрез парламента, Тереза Мей се оказа под нарастващ натиск от страна на собствената си партия и подаде оставка като лидер на торите и премиер на 7 юни. Очаква се консервативната партия да назначи нов лидер, който ще замени Мей и като министър-председател до края на юли.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.