Събитието е част от инициативата "Книжна София"

Доброволци ще раздадат безплатно 500 книги в центъра на София – по „Витошка” и в парка на НДК. Събитието е част от инициативата „Книжна София”. Това съобщи на пресконференция 18-годишният Кирил Балдев, който е в основата й.

„Инициативата има за цел да повиши интереса към четенето на книги. В нея ще се включат поне 10 доброволци. Възнамеряваме да направим дарения от по 50-100 книги  на всички детски отделения на столичните болници и читалищни библиотеки в София – област. Това трябва да стане в рамките на 1 година”, обясни Балдев.

Момче от дом за сираци дари козунаци на възрастни хора (ВИДЕО)

Той допълни още, че ще разговаря с кмета на София Йорданка Фандъкова, кметовете на всички райони в столицата, Министерството на образованието, както и с политици и с омбудсмана Мая Манолова, като се надява да получат подкрепа и от тях.

ДА НЯМАШ, НО ДА ДАРЯВАШ: Момче от дом за сираци изпраща помощи за възрастни хора

Вече е получил такава от Столичната библиотека, кметове на райони и длъжностни лица. От Столичната библиотека са поели ангажимент за обособяване на пункт за дарения, където всеки може да остави книги. Младежът има идея и да има библиотеки във всички метростанции в София, откъдето пътуващите в него могат да си вземат книга, да я прочетат, а след това може да я задържат или върнат.

Момче от дом за сираци дарява книги на библиотеки

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.