Откриването на фотографската изложба на журналиста Антони Георгиев ще се състои на 25 юни от 19:30 ч. в Sofia Ring Mall

Мислим си, че познаваме Гърция отлично. Всяка година, стотици хиляди българи пътуват на юг от Кулата по работа или за да изкарат лятната си ваканция по плажовете на Халкидики и Тасос.

Гърция обаче е много повече от добре познати дестинации като Касандра или Кавала. С богатата си история, с разнообразната си география, с необятната брегова ивица и хилядите си острови, страната е истинска съкровищница на пейзажи и преживявания, които чакат своите откриватели.

Фотографиите на журналиста и писател Антони Георгиев ни отвеждат до места, които все още са встрани от радара на повечето българи. Някои от тях са в изолирани кътчета на Гърция, като планината Пинд - една цяла вселена от тесни проходи, титанични върхове, буйни реки, гъсти гори и каменни села и мостове. Други, като Парос, Крит и Спецес, са отдалечени и малцина предприемат дългото пътуване до тях, за да открият приказните им плажове. С умението на откривател, Антони Георгиев показва и добре познати забележителности в Гърция по нов, неочакван начин - като Арката на Галерий в Солун без обичайните тълпи от минувачи.

Фотографиите на Антони Георгиев са плод на множество пътувания из Гърция и сериозни предварителни проучвания. Живописните пейзажи, които показват, вдъхновяват и приканват зрителя сам да поеме по лъкатушните планински пътища, да вземе ферибота до непознат остров, да се потопи в безвремието на тихите селца, да поговори с жителите им, да изпие чаша фрапе под сянката на някой стар чинар, да последва полускрита в зеленината указателна табела, която води до приказен стар мост или църква, и да плува в скалист залив, където единствената компания ще бъдат рибите в морето.

Не пропускайте да се потопите в магията на „Непознатата Гърция“!

Антони Георгиев е автор на изложби в България, Гърция, Австрия, Дания, Полша, Франция, Чехия, Великобритания и САЩ.