В сряда сутринта Дилян Марианов сам е подал сигнал на телефон 112 за това, че мисли да се самоубие

Мъжът, който хвърли 4-годишно дете от мост, застава пред съда. Прокуратурата вече му повдигна обвинение за убийство. А съдиите трябва да решат дали да го пратят в ареста или в специализирана болница.

В сряда сутринта Дилян Марианов сам е подал сигнал на телефон 112 за това, че мисли да се самоубие. Хванат е в последния момент. Бил е отвъд перилата на виадукта на обходния път на Габрово и наистина е имал такова намерение.

Баща хвърли детето си от мост край Габрово и заплаши да сложи край на живота си (ВИДЕО)

Това, което той е дал като обяснение за деянието си е, че съпругата му го е напуснала преди две седмици и той изпитвал трудности да се справи с детето. Според прокуратурата това е нелогично.

„Той казва, че откакто на 20 юни неговата съпруга е изчезнала, той изпитвал затруднения при отглеждането като единствен родител на 5-годишното дете. И понеже не е намерил друг изход, това е начинът, по който е решил проблема със затрудненията си”, заяви Ирина Желева, административен директор на Окръжна прокуратура – Габрово.

"Лицето е криминално проявено по чл.194 за кражба и по чл.129 от НК за средна телесна повреда”, каза Борислав Муеров, директор на ОД на МВР – Габрово. Той допълни, че майката на трагично загиналия Дариел - Поля Христова, е обявена за издирване на 27 юни. 

Психиатър за трагедията в Габрово: Нелогично е човек да посегне на дете

"Предприети са всички действия. В последствие и от проведени разговори с нея, става ясно, че тя не е искала никой да знае къде се намира", поясни Муеров. 

Дилян Марианов е биологичният баща на детето. С Поля нямат брак, но мъжът е припознал сина си.

Пред съдия мяйката е заявила, че е била жертва на домашно насилие. За осемте години съвместен живот жената не е подавала сигнали срещу половинката си. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook