Ще успее ли бизнесът да върне туристите по плажовете?

Бизнесът - с опит да върне туристите по Черноморието и да спаси сезона. След като министърът на туризма обеща нова стратегия по проблема, от туристическия бранш поискаха конкретни мерки. В последните седмици данните потвърдиха отлив на туристи, а като възможни причини се сочат високите цени на сянката по българските плажове, презастрояването и по-приемливите условия в съседни страни. Хотелиери и туроператори твърдят, че туристите са по-малко, но сезонът не е застрашен.

Ще има ли промени в цените на чадърите по морето?

„Хотелиерите още от февруари съобщиха, че има по-малко ранни записвания. Мерки за спасяване на сезона не бяха взети. Имаше няколко стъпки, които трябваше да бъдат предприети. Първо, министерството трябваше да субсидира чартърните полети на големите туроператори, да намали таксите за кацане по българските летища. Цената на шезлонгите наистина е висока”, заяви в ефира на „Здравей, България” Диана Колчева от „Клубът на хотелиера” – Несебър.

ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕНИ: 31 лева за чадър и два шезлонга край Приморско

„Има известен спад. Може и големите туроператори да пренасочват туристи към други дестинации - Египет, Тунис. Това е нормално. Сезонът набира сили и мисля, че всичко ще завърши нормално", каза още председателят на Съюза на собствениците – „Слънчев бряг” - Пламен Копчев.

Репортери: Искра Урумова и Деница Суруджийска 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.