Богдан Лику е на посещение у нас

Главният прокурор на Румъния Богдан Лику е на посещение у нас, по покана на българския си колега Сотир Цацаров. В състава на ръководената от Лику делегация е и ръководителят на Дирекцията за разследване на организираната престъпност /DIICOT/ и тероризма към Прокуратурата при Върховния касационен съд на северната ни съседка Феликс Банила.

Цацаров и Лику подписаха Споразумение за сътрудничество между прокуратурите на двете страни. То цели улесняването на сътрудничеството и създаването на постоянен работещ механизъм за обмен на информация, включително и по конкретни разследвания.

Цацаров поиска имунитета на депутат от БСП

Визитата на румънския главен прокурор в София следва посещението на Цацаров в Букурещ преди месец, когато беше подписан Меморандум за сътрудничество.

Цацаров поиска да се отнеме българското гражданство на четирима души

Богдан Лику е главен прокурор на Генералната прокуратура при Върховния касационен съд на Румъния от 2019 г. Преди това, в продължение на 6 години, е бил заместник-главен прокурор. Има 23-годишен стаж като магистрат. В професионалната си кариера се занимава приоритетно с разследване на пране на пари и други тежки престъпления.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.