Андрей Слабаков, Нели Рангелова, Мими Иванова, Гергана Алексиева и Георги Любенов се съревновават в кухнята

Тази седмица „Черешката на тортата“ гарантира добро настроение, защото е изпълнена с легендарни личности от българската музика, режисура и телевизия.

Обилна вечеря с Ина Добрева в „Черешката на тортата”

Кулинарното съревнование тази вечер започва режисьорът Андрей Слабаков. Мястото на действие е неговият дом, където с помощта на дъщеря си Йоана приготвя свежа салата, няколко предястия, две основни – шпиковано пилешко и сарми, и импровизиран на момента десерт. Гостите са очаровани от менюто с изключение на десерта,  който не е съвсем сполучлив. Вечерта преминава в интересни разговори, а персоналните подаръци слагат прекрасен финал.

Приказно меню с Ивана Андонова в „Черешката на тортата”

Втора в надпреварата се впуска легендарната певица Нели Рангелова. За своята вечеря тя залага на тематично меню – гозби от нейния роден край Монтана. В кухнята се справя с помощта на готвач неин роднина - шеф Петров. Северозападната вечеря се състои от: домашна питка, разядки, качамак с манатарки, татарски кюфтета от агнешко, а за десерт – скалички с боров мед. Нели обира овациите с отрупаната маса с вкуснотии, както и с разказите за рода, от който произлиза. Прекрасните изненади също са по тематиката на вечерта, като освен за гостите, домакинята е помислила и за шеф Манчев.

Супер храни и приятни изненади в „Черешката на тортата“ тази седмица

В сряда в ролята на домакин влиза прочутата певица Мими Иванова. С много старание тя приготвя богата вечеря. Кани гостите в своя уютен дом, където на трапезата слага – традиционна салата, два вида разядки, две основни – мусака по рецепта на Развигор, и пълнени петлета, а десертът е ябълков щрудел. За завършек на вечерта Мими е замислила трогателна изненада и оригинален спомен за всеки от участниците.

Емоционална вечеря с лекоатлета Илия Илиев в „Черешката на тортата“

Четвъртата претендентка за кулинарна победа е цигуларката Гергана Алексиева. Въпреки непоносимостта на шеф Манчев към авокадото, тя решава да стъпи на тънък лед и да поеме риска, включвайки го в нейната вечеря. Гери прави кулинарно пътешествие, като започва с италианско предястие, стига до шведско основно, а за финал приготвя нейната любима торта от дете по рецепта на майка си. Преди да поднесе десерта, талантливата дама подслажда слуха на гостите с шоколадов музикален сюрприз.

Димитър Тодоранов смесва кулинарните традиции на Изтока и Запада в „Черешката на тортата”

Финалът ще сложи журналистът Георги Любенов. Той показва част от своя артистичен дом, но поради малкото пространство решава да покани гостите на друго място. С голямо желание подбира продуктите за вечерята и след това се развихря в кухнята. Менюто включва италиански и турски нотки – салатата е капрезе, но с бурата, предястието – пълнени патладжани с телешко, основното ястие е скалопини, гарнирани със сладък картоф, а десертът – шоколадов мус. Георги споделя някои неща от кухнята на журналистиката, а за завършек впечатлява компанията със завръщане в миналото.

Шеф Манчев е поставен пред труден избор, защото трима от участниците ще бъдат с изравнени сили. Какво е финалното решение на кулинарния виртуоз, гледайте в новите епизоди на  „Черешката на тортата“ всяка делнична вечер от 20.00 ч по NOVA.