Бизнесменът ще поднесе на своите гости агнешко с пресни картофи, "сглобена" супа от омар и десерт, който ни връща в детството

Предизвикателството да завърши надпреварата в „Черешката на тортата” тази седмица се пада на  човека с много и различни интереси – от карате до изкуство – Димитър Тодоранов.

Той пазарува само от избрани и проверени места и то със замах и разбиране на майстор. „Доброто агнешко е със свеж розов цвят, като го пипнеш, трябва веднага да си връща формата”, обяснява домакинът. След това Митко прекосява центъра на София с цяла количка с продукти, които няма как да не впечатлят гостите му.

Народна вечеря с Моисей в „Черешката на тортата“

Любимата дума на Митко е фюжън, така че той смесва смело и с кулинарен усет стиловете на Изтока и Запада. Приготвя първо десерта – салам от натрошени бисквити и орехи, залети с бял и кафяв шоколад. После следва агнешко, което се гарнира с пресни картофи със сушени домати. А на финала приготвя уникална крем-супа от лобстер, която ще „сглоби” пред самите гости.

Перфектната вечеря на Илияна Лазарова в „Черешката на тортата“

Неговата любов към изкуството и бойните изкуства е видима и в кухнята - с майсторство, прецизност и внимание към детайла той впечатлява дори строгото око на шеф Манчев. Какви истории домакинът разказва от живота си, докато приготвя вечерята, вижте в епизода тази вечер.

Безвъглехидратно меню на гръцка тематика с Марина Стоименова в „Черешката на тортата”

Митко е приготвил и няколко специални напитки, подходящи за вечерята. Освен с храната, той впечатлява гостите с цели три изненади.

„Черешката на тортата“ сервира вълнуващи рецепти и впечатляващи изненади

Ще вземе ли Димитър черен колан по гостоприемство и кой от участниците ще спечели плакета тази седмица? Гледайте „Черешката на тортата“ тази вечер от 20.00 ч по NOVA.