Гледайте фантастичната история от 22.10 ч. по NOVA

Зрелищно фентъзи приключение предстои в ефира на NOVA с премиерата на филма „Валериан и градът на хилядите планети“ тази събота от 22.10 ч. по NOVA. Режисьор е носителят на „БАФТА“ Люк Бесон, чието дело са хитови филмови продукции като „Леон“, „Петият елемент, „Жана д'Арк“ и „Твърде лично“. Участие във фантастичната лента взимат звездните имена Клайв Оуен, Итън Хоук и Риана, а в главните роли зрителите ще видят неустоимата Кара Делевин и Дейн Дехаан.

В далечното бъдеще космическа станция Алфа е град, в който същества от различни планети живеят заедно, обменяйки своите умения и култура. Мирът се поддържа от хората, включително и от майор Валериан и неговият партньор сержант Лорлайн. Скоро министърът на отбраната им възлага мисия да извлекат последния и много ценен вид конвертор. Те успяват и се насочват към Алфа, но неизвестни хуманоиди отвличат командира им с амбицията да се сдобият с предмета. Съществата се отправят към заразената и забранена зона. Валериан и Лорлайн ги последват, което поставя началото на огромен междугалактически бум.

В лентата има около 200 вида извънземни. Самият Люк Бесон написва над 500 страници, в които описва подробно всички видове. Пример за неговата упоритост към работата е, че отделя от собствения си хонорар, за да реализира „Валериан и градът на хилядите планети“. Бесон взима решение да не снима 3D вариант, тъй като смята, че този вид камери са твърде тежки и не могат да пресъздадат вижданията му за правене на филм.

Дали младите агенти ще успеят да спасят Вселената и да отблъснат надигащата се опасност? Не пропускайте отговора в премиерата на екшън-фантастиката „Валериан и градът на хилядите планети“ тази вечер от 22.10 ч. по NOVA