ВМРО и НФСБ са провели коалиционен съвет във Варна

Лидерите на ВМРО Красимир Каракачанов и на НФСБ Валери Симеонов са провели в неделя следобед коалиционен съвет във Варна, съобщава “24 часа”.

На него е решено, че на някои места в страната двете партии ще се явят с общи кандидаткметове. Това обясни вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Предупреждението, което отправи снощи Симеонов задочно към ГЕРБ - да си коригира управлението, защото иначе “Обединени патриоти” ще оттеглят подкрепата си, не е била тема на днешния коалиционен съвет. Двамата лидери единствено са уточнили, че следващия месец ще предложат на големия партньор да се излезе с публичен отчет какво е свършило до момента правителството от началото на мандата.

Валери Симеонов: Ще имаме доста сериозни промени в отношенията с ГЕРБ

“Волен се самоизключи от “Обединени патриоти”, нищо не налага преподписване на нашата коалиция - оставаме със старото споразумение за подкрепа на управлението, отвърна Каракачанов на въпроса ще се пише ли нов документ, този път без “Атака”.

"Не съм чул те да са минали в опозиция. Няма да има проблем с подкрепата на кабинета. Ако искат, неизключените от нашата парламентарна група 4-ма депутати могат да останат при нас. Но така или иначе “Атака” от година не подкрепят наши законодателни предложения”, уточни вицепремиерът.

В един от последните работни дни преди ваканцията ПГ на ОП изключи доскорошния си лидер Волен Сидеров и съпартийците му Десислав Чуколов и Павел Шопов поради “системно неявяване на работа”. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.