"НФСБ и ВМРО обмислят вариант за притискане на ГЕРБ - игра, в която участва и Цветанов", посочи лидерът на "Атака"

Заговор между НФСБ, ВМРО и сваления заместник - председател на ГЕРБ Цветан Цветанов  е задействан за местните избори.  Това обяви лидерът на „Атака” Волен Сидеров в интервю за NOVA.  Според  него бившите му партньори  искат да  „извиват ръцете” на управляващата партия.  „Ще бъдат подпомогнати от г-н Цветанов. Особено след срещата им в Жеравна. 00:15 веднага след тази среща, Симеонов излезе с революционно наистина изказване, как наесен едва ли не ще преразгледат подкрепата си, и то заедно с ВМРО”, коментира Сидеров.

Влизането на Цветанов в такъв политически сценарий, според анализаторите, е по-скоро спекулативен. И далеч от рамката на политическите процеси у нас.  „Не вярвам, че Цветанов ще се впусне в политическа игра и то срещу партията, в която той има огромна стойност за неговото изграждане. И съответно да развали категорично отношенията си с Борисов”, коментира Димитър Ганев от изследователски център „Тренд”.

Нови съмнения и обвинения сред Патриотите

Сидеров обаче стига и по-далеч в прогнозите си, Цветанов щял да засвидетелства реална подкрепа към ВМРО и НФСБ наесен. От местните структури на ГЕРБ.  „Хора сложени от Цветанов сега се оттеглят от Борисов. И има едно скърцане. И Цветанов ще търси реванш в Русе, в Добрич. Виждаме такива разпуквания на местните структури на ГЕРБ.  Той там ще дава, но не гласно засега неофициално, ще ги насочва към гласуване за НФСБ и ВМРО”, каза още лидерът на „Атака”.

Каракачанов: С Валери се разбрахме - на места ще сме заедно на вота

За политически анализатори това е поредният тактически ход на Сидеров, какъв обаче ще е резултатът от него – все още не се наемат да прогнозират.  „Можем да разчитаме тази изява на г-н Сидеров, като тактически ход с цел да се види кой ще спечели любовта на Бойко Борисов. А именно –  Волен Сидеров по този начин казва – ето аз съм твоя верен и лоялен партньор. А те се заиграват с Цветанов, срещу Борисов”, обясни още Ганев.

И Цветан Цветанов , и Валери Симеонов оставиха днес обвиненията без коментар.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.