Сидеров заподозря доскорошните си партньори и в „подлост и желание да му откраднат електората”

Нови съмнения и обвинения сред Патриотите. Ден, след като Валери Симеонов отправи критики към герб за управлението на страната и поиска разговор за бъдещето на коалицията, Волен Сидеров обясни това със силна връзка между Симеонов и отстранения от ГЕРБ Цветан Цветанов. Сидеров заподозря доскорошните си партньори и в „подлост и желание да му откраднат електората”.

Две седмици преди старта на новия политически сезон Валери Симеонов предупреди за проблеми в управлението на ГЕРБ. И даде заявка за разговори. А може би и пренареждане на картите. Днес отговор дойде и от изключения от „Обединени патриоти” Волен Сидеров. Той напомни за симпатиите между Валери Симеонов и Цветан Цветанов и определи поведението на доскорошните си партньори за подло вглеждане в електората на „Атака” за предстоящите местни избори.

Каракачанов: С Валери се разбрахме - на места ще сме заедно на вота

„Ние няма да забраняваме по места на нашите структури да си партнират с „Атака”. Напротив, поощряваме ги, но вече е въпрос на взаимно желание”, обясни депутатът от ВМРО Искрен Веселинов.  

Взаимно желание обаче няма.

„Атака” няма да търси общи действия с ВМРО и НФСБ. Те са като кукувица в чуждо гнездо. Искат да изсмучат електората на „Атака” и в същото време Волен да бъде лошия и да бъде изключен от комсомола”, коментира Сидеров.

Преди ден Валери Симеонов първи направи заявка за политически разговори с ГЕРБ.

„Ще имаме доста сериозни промени предполагам в отношенията с ГЕРБ. Още септември, тъй като държавата не върви на добре”, каза той.

Валери Симеонов: Ще имаме доста сериозни промени в отношенията с ГЕРБ

В това анализатори видяха подготовка за  бъдещо разграничение от властта.

„Вероятно става въпрос както за преразпределение на властовите ресурси, така и за разбира се, за пиар акция – „Ние сме управляващи, но не чак дотам”. Подготовка за евентуално бъдещо напускане на кораба”, коментира политическият анализатор Кольо Колев.

„Да атакуваш общо правителство, когато ти си в управлението, преди изборите – не е печеливша стратегия”, смята политологът Румяна Коларова.

А Сидеров заподозря користни цели в действията на Симеонов и направи връзка със срещата на Симеонов и Цветанов в Жеравна.

„Аз не знам дали Цветанов е тръгнал да сваля правителството, дали е подсказал на Валери Симеонов да бъде остър критик, но те двамата се разбираха много добре, те бяха много близки. Има голямо влияние върху него”, каза той.

Разединените Патриоти обаче остават обединени за едно – разговори с премиера Борисов трябва да има.

А според анализаторите, засега риск за стабилността на кабинета нямало.

„Мнозинството формално, все още ще се крепи от Патриотите”, посочи Кольо Колев.

„Преди изборите дори, ако има някакъв вид съображения критични, те в никакъв случай няма да бъдат свързвани с нестабилност управленска”, подчерта Румяна Коларова.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си