Близо 800 000 лв. са нужни за лечението ѝ, за да може малкото дете да ходи

Инициативата „Изчисти квартала – помогни на Алекс!“ обявява нова дата, на която варненци могат да се включат в събирането на средства за лечението на малкото момиченце. В помощ на Алекс ще се събират захвърлени кенчета, ще се рециклират и средствата ще отидат за лечението й. Това ще стане на 07.09.2019 г. от 10:00 до 16:00 часа в кв. "Чайка" пред блок 50.

Хора вече са събрали една голяма планина от кенчета. Близо 800 000 лв. са нужни за лечението на Алекс. "Завърши успешно процедура от лечението ѝ в САЩ. След извършения преглед от април, предстои реконструкция на крака.", каза бащата на малкото момиченце Александър. Той допълни, че до момента е събрана 1/4 от сумата и уточни, че идеята за инициативата е взаимствана от капачките за кувьозите. Бащата на Алекс обясни, че в инициативата са се включили деца, които са събирали кенчета от площадки.

Бебе от Варна чака два месеца решение за лечение в чужбина

Ето как можете да помогнете на детето:

ЦЕНТРАЛНА КООПЕРАТИВНА БАНКА

BIC: CECBBGSF

IBAN: BG40CECB979040G7448700

ТИТУЛЯР:АЛЕКСАНДРА АЛЕКСАНДРОВА КРЪСТЯНИНА гр.ВАРНА

ДАРИТЕЛСКИ SMS с текст на латиница DMS ALEXANDRA на номер 17 777

От Регионалното управление на Варна и Добрич предприеха инициатива парите от букетите за първия учебен ден да бъдат дарени в помощ на малката Алекс. "Един ден с дъщеря ми решихме да почистим пространството около площадката и да събираме отпадъците разделно. След като видяхме какво количество алуминиеви кенчета се събраха, решихме да ги върнем като вторична суровина и събраните средства да бъдат дарени за Алекс", каза инициаторът на кампания Милена.

Следващата операция е насрочена за есента на 2020 г. Това е и времето, в което трябва сумата да бъде събрана. Всички се надяват това да се случи, за да може Алекс ходи. 

Репортер: Деян Герговски

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.