Много граждани се свързали с лидера на „Атака” и поискали от него да влезе в надпреварата

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров коментира евентуалното му участие в битката за кмет на столицата. Пред журналисти в парламента Сидеров потвърди, че инициативна група предлага неговата кандидатура, но така и не даде ясен отговор дали ще приеме, съобщава "Дарик".

Въпреки че преди няколко дни от партията изразиха подкрепа за кмета Йорданка Фандъкова, много граждани се свързали със Сидеров и поискали от него да влезе в надпреварата, а причина за това била твърдата му позиция против гей парадите в столицата.

"Инициативната група, която ме предлага, не е комитет по смисъла на регистрацията в ОИК. Аз съм лидер на партия и не мога да се издигам от друга партия или независимо. Това не е добре“, заяви той.

На настоятелните въпроси дали ще се кандидатира, той отговори единствено с „възможно е“ и допълни: „Когато си регистрирам кандидатурата, веднага ще съобщя“.

Волен Сидеров днес хвърли редица обвинения против евродепутата от ВМРО Ангел Джамбазки. „Джамбазки подкрепи Истанбулската конвенция, а тук се прави на мъж пред българските медии? Защо говори едно тук, а върши друго там?“, попита лидера на „Атака“. „Сега ще го издигат за кмет на София. Не знам кога са изборите за патриарх. Вероятно и за това ще го издигнат“, пошегува се той.

Сидеров не пропусна да разкритикува и поведението на колегите си от ВМРО и НФСБ, които наскоро го изключиха от състава на парламентарната група на „Обединени патриоти“. Според него това действие е незаконно, а аргумент за това е, че в името на групата присъстват абревиатурите и на трите партии.

Източници: dariknews.bg

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.