Той ще започне в 10 часа на 29 септември

На 29 септември в Южния парк в  София представители на 20 държави  ще бягат в подкрепа на жените с рак на гърдата. Каузата на маратона е да обедини жените в битката им за живот с техните семейства, приятели и съмишленици. В нея ще се включат пeвиците Есил Дюран, Светла Иванова и Нели Рангелова, актрисата Диана Димитрова, музикантите от група Jeremy, Свилен Ноев, Краси Георгиев и други.

„Идеята за събитието тръгва от Далас през 1983 година. След това  е пренесено в Европа и ние с нашата фондация станахме представител на това събитие в България. Всеки ден се присъединяват нови хора и към момента са над 1000 човека”, обясни организаторът на събитието Иво Беновски.

„В името на такава добра кауза съм готова да потичам, да побягам. То е за здраве. Въобще ще празнуваме живота с всички, които се включат в този маратон. На 29 септември се навършват 28 години от зловеща катастрофа, която преживях. Беше много драматично за мен и приемам това за символика”, обясни певицата Есил Дюран в предаването „Здравей, България”.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.