Посолството ни в Белгия работи по случая

Мистериозна смърт на млад българин в Брюксел. Майката на 36-годишен мъж от Русе дни наред търси отговори за кончината на сина си. Единственото, което роднините знаят е, че Искрен Йорданов се е самоубил и тялото е намерено в гаража на китайското посолство в белгийската столица.

36-годишният Искрен живеел от години в Германия и работил като строител. На 13 септември казал на майка си, че заминава при приятелка в Брюксел. Последното обаждане било два дни по-късно. „Каза, че има някакви проблеми, спомена за някакви пакистанци и търсеше помощ”, сподели майката на Искрен Елена Дочева.Тогава телефонът замлъква, майката няма връзка със сина си и през социалните мрежи. Търси приятелката му, с която е бил в Брюксел. „Казва, че последно го оставила на гарата, на някаква северна гара и е имало 7 часа до автобуса му-да се прибира в Германия”, допълни Елена Дочева.

Бой и смърт в психодиспансера в Пловдив

На 20 септември от русенската полиция се свързали с брата на Искрен, за да го уведомят за самоубийство. 

„Не е ясно нито как, нито защо Искрен е бил в китайското посолство. Според консулството ни в Брюксел за смъртта му няма намеса на други хора”, сподели брат му Диян Йорданов.

От дирекцията на полицията  в Русе казаха за NOVA, че нямат повече информация по случая. Трябвало само да уведомят роднитите за трагичната кончина. От писмото информацията е получена по линия на Интерпол.  Близките на Искрен са се обаждали в посолствата ни в Белгия и в Германия, но повече информация за случая не получили. „Особеността на случая, че се развива в 4 държави това действие. Става въпрос за България, Белгия, Германия и за Китай, заради това,че е намерен на китайска територия”, коментира Илияна Йорданова, снаха на починалия мъж.

Близките са категорични, че няма са спрат да търсят отговори за смъртта на своя син и брат.Недоумяват как Искрен е попаднал в гаража на китайското посолство в Брюксел. Не и че се е самоубил. „Няма начин да не е убийство, не може, той не се е самоубил, аз съм на 100 процента сигурна, на 100”, заяви майката на Искрен. У мъжа са намерени личната му карта и германска карта за здравна осигуровка. Цялата информация у нас е дошла по линия на Интерпол.

ФБР разследва мистериозна смърт на американци в Доминиканската република

От Външното ни министерство съобщиха за NOVA, че посолството ни в Белгия работи по случая още от момента, в който е бил получен сигнала. Установен е контакт с местните власти, отправено е запитване към белгийската полиция  за получаване на повече информация и изясняване на обстоятелствата около смъртта. Към момента консулството ни в Брюксел очаква информация от белгийските власти по случая.

„Всеки би си помислил,че територията се охранява, как е попаднал, задават се много въпроси, но има процедура. Нямаме потвърждение за това каква е причината. Не става въпрос за намеса на какъвто и да е гражданин, лицето е било само, няма намек за връзка с някой друг. Нямаме информация и дори намек за намесване на каквато и да е други граждани от която и да е държава. Няма нещо, което да води към друго, освен това, което е обявено – самоубийство”, заяви консулът на България в Брюксел Малин Месалски.

Репортер: Наталия Йорданова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.