Храната е съществен фактор за това детето да се чувства добре в училище

Когато детето тръгне на училище, как то ще се справи с ученето и новата обстановка далеч не е единствената тревога и мисъл на родителите. Особено с по-малките деца, храната е съществен фактор за това то да се чувства добре в училище – и той не трябва да бъде пренебрегван.

Затова и много родители предпочитат да се грижат сами за това детето да има качествено и питателно меню на разположение през деня. Домашно приготвената храна винаги е добър избор и единствените две условия, които трябва да съобразим, е как детето да я пренесе максимално удобно и лесно в училище, и колко голямо разнообразие в храната можем да му осигурим.

На помощ в тази задача идва Kaufland с кампанията си Готови за училище, в която родителите могат да набавят всичко необходимо за учениците, избирайки сред над 500 различни артикули, 300 от които са на собствени марки на компанията. Сред предложенията на Kaufland ще откриете обаче не само продукти, но и разнообразни и супер вкусни рецепти за детско меню.

Ако сте избрали да осигурите на детето си приготвена вкъщи храна, то със сигурност ще имате нужда от малко идейна помощ за закуската или обяда му.

Вкусни идеи за голямото междучасие ще е вашият спътник в следващите месеци, който ще ви осигурява свежи предложения в моменти, в които сте изчерпани от кулинарна креативност. Какво ще кажете за Тортила с авокадо? Звучи апетитно, а приготвянето ѝ е изключително лесно и бързо.

За любителите на десертите пък е рецептата за Мюсли бар, както и за Маслени шарени сладки, от които всяко дете ще си оближе пръстите. Има, разбира се, и предложения за вегетарианци, като Спагетен вулкан с лава сос, както и много, много други пъстри, вкусни и красиви предложения за храна и напитки, които децата могат да носят и да ядат в училище или пък да консумират вкъщи. Може да видите всички накуп в секция Детско меню.

За да е лесно пренасянето на храната пък, ще са ви необходими кутии. В Kaufland ще намерите разнообразие от такива пособия, и с това грижата за прехранването на детето ще стане няколко идеи по-лека. За избора ще ви помогне и фактът, че тази година веригата увеличава с близо 20% ученическия асортимент, предлагайки близо 100 вида продукти повече в сравнение с миналата година. В това число влизат страхотните и практични кутии за обяд на собствената марка  Hip&Hopps, с помощта на които всяко дете може да има прясна и домашна храна в училище.

И то съхранена в абсолютно безопасна за здравето среда – собствените марки на Kaufland преминават през стронг контрол на производството и редица сертификати за качество. Собствените изделия на Kaufland получиха златен медал за качество Qudal с пет звезди за 2019 г. от организацията ICERTIAS.

За вас остава само да приготвяте вкусна и разнообразна храна, която малчуганът да я предпочита. На добър час и приятен апетит!