Защитата им не разбирала обвинения

Фалстарт на делото срещу бизнесмена Николай Банев, жена му Евгения и майка му Мария. Причината - по искане на защитата спецсъдът изиска нови доказателства от НАП.

ВИЖТЕ СНИМКИ

Става дума за оригинални справки на декларации за дружествата "Полимери" и "Партнерс комерс". Документите трябва да бъдат представени преди разпита на всичките 200 свидетели.

Стартира делото срещу Баневи (СНИМКИ)

Специализираният наказателен съд остави в ареста Николай Банев, който поиска мярката му да бъде изменена в по-лека. 

Банев е подсъдим за ръководене на престъпна група, в която участвали жена му и майка му. Според прокуратурата групата е изпрала над милиард лева, извършвала е данъчни престъпления и присвояване на над 84 млн. лева. Той е единствен задържан от тримата подсъдими.

Бизнесменът се оплака пред спецсъда от условията в Софийския затвор. Налагало се той и съкилийниците му да ловят мишки и хлебарки със саморъчно направени капани. Банев разказа това като мотив да  бъде освободен. Съдът обаче сметна, че на свобода той може да повлияе на свидетелите, които предстои да бъдат разпитани.

„Не са позволили вчера по време на свиждането на съпруга ми да бъде внесен костюм, за да изглежда адекватно на обстановката в съдебната зала. Ще бъде внесена жалба в Министерството на правосъдието във връзка с условията”, заяви Евгения Банева.

„Това е израз на неговото желание да направи така, че съдът да бъде повлиян от едни такива сърцераздирателни истории. Искам да обърна внимание, че тези условия в ареста важат за абсолютно всички”, каза прокурорът Калин Стоилов.

Внесоха обвинителния акт срещу Баневи

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.