Темата коментира експертът по киберсигурност Любомир Тулев

„Трябва да бъдем особено предпазливи, когато в търговските центрове има струпване на хора – това е предпоставка за конвенционални престъпления, като джебчийство, например". Това заяви експертът по киберсигурност Любомир Тулев относно предстоящата еуфория около Черните петъци.  

„Важно да кажем, че има случаи, в които хакери, използвайки малки ПОС терминали точат от нашите безконтактни карти. Хакерът би могъл да се докосне до нас. Това, което бих препоръчал за превенция, е картите да бъдат поставени на високо. Така ще се избегне възможността за досег. Съществуват и специални устройства, които блокират сигнала на нашата дебитна или кредитна карта”, обясни още той.

Интернет магазин за луксозни часовници мами купувачи (ВИДЕО)

„С навлизането на ноември потребителите започват да получават фишинг имейли. В тях те биват уведомявани за големи промоции и цени, които са твърде хубави, за да бъдат истина. Те са приканени да посетят конкретен сайт, който е поместен в мейла. Той наподобява оригиналния сайт на търговеца, но се контролира от хакер. С въвеждането на номера на дебитната ни карта тези данни отиват при кибер измамника”, допълни Тулев.

Още по темата гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.