Пострадалите ще бъдат транспортирани към "Пирогов"

Тежък инцидент в оръжейния завод „Арсенал” в Казанлък. Три жени са с изгаряния в болница след производствена авария в един от цеховете на предприятието.

Гори старото сметище на завод „Арсенал”

В казанлъшката оръжейница работят близо 9500 души. Инцидентът се е случил малко след 13 часа. Обгорели са три жени – на 33, 34 и 44 години. Те са откарани в Спешната помощ в Казанлък, и след консултация там са отправени към „Пирогов”. От спешния институт каза за NOVA, че са сформирали екип, който е готов да окаже помощ на всички транспортирани в болницата пострадали при инцидента.

По информация на NOVA една от пострадалите жени е с по-тежки изгаряния. Тя има изгаряния по ръцете, шията и главата. По предварителна информация животът на ранените е вън от опасност.

 

 

Инцидентът станал в завод 3, където се работи с пожароопасни вещества. Причините тепърва ще се изясняват. 

Видео: БГНЕС

„В завод 3, цех 130, който е предназначен за обработка на пиротехнически изделия, е възникнала трудова злополука при обработка на изделие – електровъзпламенител за неуправляема авиационна ракета. При пресоването на барута, който е бил 16 грама, възникнало възпламеняване, което е било краткотрайно и е предизвикало изгарянията на пострадалите лица. Две от тях са с изгаряния по лицето, а третата – по главата. Изгарянията са между втора и трета степен. И трите ще бъдат транспортирани до „Пирогов”, където ще им бъде оказана спешна помощ", заяви прокурор Таня Иванова.

Репортери: Ивелина Николова, Георги Манев

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.