Той е по романа на Захари Карабашлиев

През януари във всички български кина предстои премиерата на новия филм на братя Чучкови "18% Сиво". Лентата разказва за българска двойка артисти, която от Варна заминава да живее в Лондон. Режисьор е Виктор Чучков, а продуцент - Борислав Чучков.

"Филмът е много богат, с много ексцентрични образи. В ядрото му е една любовна история", каза Борислав Чучков в ефира на "Здравей, България". 

"Едно от качествата на лентата е, че чрез български актьори и герои ние успяхме да разкажем история, която е валидна за много хора по света", каза Виктор Чучков

Двамата братя Чучкови коментираха и новината за смъртта на Стефан Данаилов.

„Аз, като негов студент, ще кажа, че Мастъра беше велик човек. Той се грижеше за всички свои студенти като за свои деца. Видях малко преди инцидента с крака му, като той не беше в много добра физическа форма, но в страхотно настроение”, сподели Борислав Чучков.

„Той трябваше да участва в друг филм, който ние заснехме с Валери Йорданов, но заради инцидента нямаше тази възможност. Беше страхотен човек, много талантлив и отговорен. Не спираше да работи и да се грижи за хората около него”, допълни Чучков.

„Ярко си спомням първия път, когато се чудих дали въобще да кандидатствам актьорско майсторство в НАТФИЗ и Стефан Данаилов ми каза да направя един монолог. Даде ми такива съвети, които веднага отключиха целия текст. Този талант, който той притежаваше, му позволяваше да бъде над нещата”, разказа Борислав Чучков.

"Аз мисля, че такива хора като него могат само да дават. Той беше човек с голямо сърце", завърши Виктор.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.