Говорят Десислава Бакърджиева, Евгени Будинов и Сава Драгунчев

Със спектакъла „Лодкаря” бивши и настоящи ученици на Стефан Данаилов ще си кажат сбогом с него. Това ще стане на сцената на НАТФИЗ. Спектакълът е подготвен от последния клас на Стефан Данаилов и е по негова идея.

„Той беше обаятелен човек не само на сцената, не само в политиката… Изключителен човек”, заяви актьорът Евгени Будинов. „Мастъра толкова много обичаше живота и животът го обичаше. Постоянно казваше, че е късметлия. Той ще остане жив завинаги, той е една легенда. Каквото и да се каже за него ще е малко. Това, което остави като културно наследство, ще остане завинаги. Остават стотици негови студенти, които ще продължат делото му. Мастър, благодаря ти за всичко”, заяви Будинов.

Стефан Данаилов - човекът, актьорът, политикът, вдъхновение за поколения български артисти (ОБЗОР)

„Той беше явление в българската кинематография. И на толкова много хора е помогнал, имах чувството, че всеки ден прави на някого добро. Ще остане пример за нас – как да бъдеш и актьор, и човек, и приятел, и учител. Толкова много качества, които той събираше на едно в себе си”, заяви Десислава Бакърджиева.  

„Учил ни е, че колкото и да е тежък животът извън сцената, този на сцената не бива да спира по никакъв начин”, заяви актьорът Сава Драгунчев.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.