Компетентните органи проверяват дали тя е изплащала коректно трудоввите възнаграждения в "Демократично движение'

Започва официално разследване срещу бившата френска министърка Силви Гулар, чиято кандидатура за еврокомисар беше отхвърлена от евродепутатите през октомври. Tова съобщи БНР, цитирайки източник в парижките следствени органи.

Причината за отхвърлянето й са текущи разследвания на изплащане на трудови възнаграждения във френската центристка партия "Демократично движение". Евродепутатите изразиха и притеснения за високоплатена консултантска дейност, която тя е извършвала по същото време.

Френският кандидат за еврокомисар не получи одобрението на ЕП

Гулар, която беше за кратко министърка на въоръжените сили, заяви пред европарламента, че очаква да бъде оневинена по това разследване. Тя подчерта, че консултантската й дейност не е нарушила никакви правила.

Започнало е официално разследване срещу нея по обвинение в злоупотреба с обществени средства, съобщава източник от френската съдебна система, цитиран от ДПА.

Според мнозина отхвърлянето на кандидатурата на Гулар постави проевропейски настроения президент Макрон в неловко положение, отбелязва ДПА. По-късно Европарламентът одобри втория предложен от Франция кандидат за еврокомисар, Тиери Бретон.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.