Във вторник тя беше избрана за нов социален министър, след като премиерът поиска и прие оставката на Бисер Петков

„Времето ще покаже дали избраната за нов социален министър Деница Сачева ще бъде по-добра от Бисер Петков. Тя не е нов човек за системата. Предполагам, че изборът на премиера не е бил случаен.  Нека й дадем шанс”. Това заяви в ефира на „Плюс-минус. Коментарът след новините Минчо Коралски, директор на Агенцията за хора с увреждания и бивш социален министър. В петък министър-председателят Бойко Борисов поиска и прие оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков. 

Парламентът избра Деница Сачева за социален министър (ВИДЕО)

Кадровото решение на премиера е въз основа на натрупани във времето основания. Премиерът счита, че темповете, с които Министерството на труда и социалната политика работи, не отговарят на обществено-политическите очаквания.

Остри реплики в парламента заради смяната на социалния министър (ВИДЕО)

„2018 беше доста тежка година с много протести и натиск. Наложи се едновременно да се подготвят три закона – за хората с увреждания, за личната помощ и за социалните услуги. И трите вече са факт”, поясни Коралски.

Защо Борисов сменя социалния министър и областния управител на Перник?

„Човек трябва да има сериозно въображение, за да открие в Закона за социалните услуги внушението, че това е закон, който ще институционализира извеждане на деца от семействата. В него няма нищо подобно”, каза още бившият социален министър. Той допълни, че социалната дейност в Европа се извършва предимно от неправителствени организации.

Борисов поиска и прие оставката на Бисер Петков

Повече по темата гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.