Очаква се решението да бъде обявено в едномесечен срок

Апелативният съд във Велико Търново приключи в едно заседание делото за убийството на 18-годишния Алекс Ангелов от град Бяла, предаде БНР. Младежът загина при сбиване през юли 2017 г. Съдебното решение ще бъде обявено в едномесечен срок.

Заседанието днес започна отново в Апелативния съд, след като ВКС го върна за ново преразглеждане. Преди него роднините на убития младеж протестираха пред Съдебната палата във Велико Търново.

Роднини на убития Алекс от Бяла отново на протест

Роднините на 18-годишния Алекс от Бяла поискаха от съда справедлива присъда и протестираха срещу 3-годишното наказание. Съдът отхвърли искането на прокуратурата да бъдат разпитани 16 медици от Бяла и Русе, оказали помощ на Алекс.

Според приетата днес допълнителна тройна съдебно-медицинска експертиза е спорно дали черепно-мозъчната травма, от която почина младежът преди две години и половина, да е в резултат от юмручен удар в лицето му, нанесен от обвиняемия Валентин Маринов.

Неговият адвокат Венцислав Великов поиска преквалифициране на престъплението - от „убийство по хулигански подбуди” в „умишлено нанесена лека телесна повреда, в следствие на която е настъпила смърт по непредпазливост“. 

ПРОТЕСТ В БЯЛА: Съдът замени 20 години затвор за убийство с 3

Държавното и частното обвинение настояха за потвърждаване на 20-годишната присъда за обвиняемия Валентин Маринов, постановена от Окръжния съд в Русе.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.